Back to मकै

जातको नाम: रामपुर हाईब्रिड १० F१ (पञ्जीकरण मात्र)

General Information


Scientific Name :
Recommended Area (सिफारिस क्षेत्र) : समुन्द्र सतहदेखि ७०० मिटर उचाईसम्मका तराई, भित्री मधेशमा हिउँदे सिजनको लागि
Recommended Domain :

Agronomical Characteristics


Maturity Days (पाक्ने दिन) : १२०-१६०
Maturity Duration :
गुण तथा विशेषताहरू :
  • प्रतिकूल मौसममा पनि बढि उत्पादन दिने, रोग र कीरा सहन सक्ने, दाना सुन्तला रंगको, मकै पाकीसके पनि पातहरु हरियो नै रहने, धेरै गर्मि/ तातो सहन सक्ने र केहि हद सम्म सुक्खा पनि सहन सक्ने, टरसिकम लिफ ब्लाइट, साउथर्न लिफ ब्लाइट, मकैको गभारो, खपटे कीरा संग प्रतिरोधी/ सहनशील
  • उपयोगको उपयुक्त तरिका : Grilled,fried and boil
  • बोटको फेदबाट घोगासम्मको उचाइ : 70 से मी
  • पचास प्रतिशत धान चमरा निस्कन लाग्ने समय : 109 दिन
  • पचास प्रतिशत धान जुँगा निस्कन लाग्ने समय : 160 दिन
  • पातको आकार : मझौला तथा ठाडो परेको
  • बीउको दानाको रंग : सुन्तला पहेंलो
  • बीजको प्रकार : थाप्लो नकुच्चिएको
  • दानाको प्रकार : दानाको तालु नठेप्चेको
  • धानचमराको रङ : गुलावी
  • जुँगाको रङ : गुलावी
  • पातको मूल नसाको रङ : सेतो

 

 

 

 
 

उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
फूल फुल्न लाग्ने समय (दिन) : फूल फुल्न ११३ दिन हिउदमा र ७८ दिन बसन्त ऋतुमा दिन
बाली पाक्ने समय (दिन) : बाली पाक्ने १६० दिन हिउदमा र १२० दिन बसन्त ऋतुमा दिन

Other Characteristics


न्युनतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
अधिकतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
Yield Index :
बोटको औसत उचाई (से.मि.) : 180
रोपण समय : Summer/Winter महिना
विविधताको प्रकार : Hybrid
सिफारिस बर्ष : २०७४ (२०१८)
हजार दानाको तौल (ग्राम) : 394.5