Back to गहुँ

जातको नाम: बी.एल. १०२२

General Information


Scientific Name :
Recommended Area (सिफारिस क्षेत्र) : नारायणी नदीदेखि पश्चिमको तराई, टार र १००० मिटरसम्म उचाई भएका उपत्यकाहरु
Recommended Domain :

Agronomical Characteristics


Maturity Days (पाक्ने दिन) : १२०
Maturity Duration :
गुण तथा विशेषताहरू :
  • सरदार उत्पादन- २.९८२ (अर्ध-सिंचित) र २.१४६ (असिञ्चित) टन/हेक्टर
  • बीउको दानाको रंग: सेतो
  • दानाको आकार: पोटिलो
  • प्रतिरोधी विशेषताहरू: पातमा लाग्ने सिन्धुरे रंग सहन सक्ने क्षमता भएको।
  • यस जातले गर्मि र सुक्खा सहन सक्ने र ढिलो रोपेमा पनि राम्रो उत्पादन दिने।

उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
फूल फुल्न लाग्ने समय (दिन) :
बाली पाक्ने समय (दिन) : 99-116

Other Characteristics


न्युनतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
अधिकतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
Yield Index :
बोटको औसत उचाई (से.मि.) : 74
रोपण समय :
विविधताको प्रकार :
सिफारिस बर्ष : २०४८ (१९९१)
हजार दानाको तौल (ग्राम) : 35-44