General Information
Scientific Name :
Recommended Area (सिफारिस क्षेत्र) : तराई र भित्री मधेसको सिञ्चित तथा अर्ध सिञ्चित क्षेत्र
Recommended Domain :
Agronomical Characteristics
Maturity Days (पाक्ने दिन) : १०५-१२०
Maturity Duration :
गुण तथा विशेषताहरू :
- बीउको दानाको रंग: गेरु
- झण्डे पातको बाह्य कर्ण (औरिकल) मा बैजनी रंगको उपस्थिति: मध्यम
- झण्डेपातको दापको चमकपन (ग्लाउकोसिटि): मध्यम
- बालाको चमकपन: न्यून
- दानाको आकार: लाम्चो
- बालाको किसिम: टुप्पातिर साँघुरिंदै गएको (tapering)
- पाकेको समयमा बालाको रंग: सेतो
- प्रतिरोधी विशेषताहरू: सुख्खा र ढिलो छराइमा अरु जातभन्दा राम्रो उत्पादन दिने, दाना नलाग्ने समस्या देखा नपर्ने, तथा बढी तापक्रम सहन सक्ने
- गाँजको संख्या: २३५
- बाला निस्कने दिन: ८४ दिन
- प्रोटिनको मात्रा: ९.३
- चोकरको प्रतिशत: ३५. ९ %
- सुख्खा ग्लुटिनको प्रतिशत: १०.६ %
- चिल्लो र टुप्पो सुकेको झण्डेपात
- सुख्खा तथा प्रतिकूल अवस्थामा पात र पातको आवरण चिल्लो (oily) देखिने
उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
फूल फुल्न लाग्ने समय (दिन) :
बाली पाक्ने समय (दिन) : 120
Other Characteristics
न्युनतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
अधिकतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
Yield Index :
बोटको औसत उचाई (से.मि.) : 96
रोपण समय :
विविधताको प्रकार :
सिफारिस बर्ष : २०७२ (२०१५)
हजार दानाको तौल (ग्राम) : 38
|
Copyright © 2024. All rights reserved.