Back to गहुँ

जातको नाम: डाँफे

General Information


Scientific Name :
Recommended Area (सिफारिस क्षेत्र) : मध्य तथा उच्च पहाड
Recommended Domain :

Agronomical Characteristics


Maturity Days (पाक्ने दिन) : १६३-१७०
Maturity Duration :
गुण तथा विशेषताहरू :
  • बीउको दानाको रंग: फिक्का गेरु
  • झण्डे पातको बाह्य कर्ण (औरिकल) मा बैजनी रंगको उपस्थिति: हुदैन तर बाह्य कर्ण (औरिकल) सेतो रंगको हुन्छ
  • दानाको आकार: अण्डाकार\
  • प्रतिरोधी विशेषताहरू: माटोमा बोरोनको मात्रा कम भए पनि सहन सक्ने
  • गाँजको संख्या: २८६
  • बाला निस्कने दिन: १२२ दिन
  • प्रोटिनको मात्रा: १०.४
  • चोकरको प्रतिशत: ३७.६ %
  • सुख्खा ग्लुटिनको प्रतिशत: ९.३ %

उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
फूल फुल्न लाग्ने समय (दिन) :
बाली पाक्ने समय (दिन) : 170

Other Characteristics


न्युनतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
अधिकतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
Yield Index :
बोटको औसत उचाई (से.मि.) : 96.8
रोपण समय :
विविधताको प्रकार :
सिफारिस बर्ष : २०७२ (२०१५)
हजार दानाको तौल (ग्राम) : 47