Back to गहुँ

जातको नाम: गौरा (BL 3235)

General Information


Scientific Name :
Recommended Area (सिफारिस क्षेत्र) : मध्य तथा उच्च पहाड
Recommended Domain :

Agronomical Characteristics


Maturity Days (पाक्ने दिन) : १६०
Maturity Duration :
गुण तथा विशेषताहरू :
  • बीउको दानाको रंग: गेरु
  • झण्डे पातको बाह्य कर्ण (औरिकल) मा बैजनी रंगको उपस्थिति: हुदैन
  • झण्डेपातको दापको चमकपन (ग्लाउकोसिटि): मध्यम
  • बालाको चमकपन: न्यून
  • दानाको आकार: लाम्चो
  • बालाको किसिम: फेद र टुप्पामा साघुरो तथा बिचमा फुकेको
  • पाकेको समयमा बालाको रंग: सेतो
  • प्रतिरोधी विशेषताहरू: पहेंलो तथा कालो सिन्दुरे रोग अवरोधी, पात डढुवा कम लाग्ने, Sterility tolerant तथा केहि हद सम्म तातो हावा सहन सक्ने
  • गाँजको संख्या: २९८
  • बाला निस्कने दिन: ११६ दिन
  • प्रोटिनको मात्रा: १२.८५
  • चोकरको प्रतिशत: २८.२५ %
  • सुख्खा ग्लुटिनको प्रतिशत: ११.३६ %
  • प्रोटिन प्रतिशत बढी भएकोले रोटी नरम र खान मीठो हुने
  • बोट डब्लु के १२०४ जस्तै देखिने तर गौराको बाला fusiform भएपनि slightly tapering देखिने

उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
फूल फुल्न लाग्ने समय (दिन) :
बाली पाक्ने समय (दिन) : 160

Other Characteristics


न्युनतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
अधिकतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
Yield Index :
बोटको औसत उचाई (से.मि.) : 107
रोपण समय :
विविधताको प्रकार :
सिफारिस बर्ष : २०६९ (२०१२)
हजार दानाको तौल (ग्राम) : 46.5