Back to गहुँ

जातको नाम: रोहिणी

General Information


Scientific Name :
Recommended Area (सिफारिस क्षेत्र) : तराई, टार र १००० मिटरभन्दा कम उचाइ भएका उपत्यकाको सिञ्चित र मध्यम तथा उच्च उर्वराभूमि
Recommended Domain :

Agronomical Characteristics


Maturity Days (पाक्ने दिन) : ११९
Maturity Duration :
गुण तथा विशेषताहरू :
  • बीउको दानाको रंग : सेतो
  • दानाको आकार : मध्यम मोटो, पुस्ट दाना
  • पाउरोटी र रोटी बनाउनको लागि उपयुक्त।
  • तराईमा दाना नलाग्ने समस्या भएको।

उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
फूल फुल्न लाग्ने समय (दिन) :
बाली पाक्ने समय (दिन) : 115

Other Characteristics


न्युनतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
अधिकतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
Yield Index :
बोटको औसत उचाई (से.मि.) :
रोपण समय :
विविधताको प्रकार :
सिफारिस बर्ष : २०५४ (१९९७)
हजार दानाको तौल (ग्राम) :