Back to गहुँ

जातको नाम: अन्नपूर्ण ४

General Information


Scientific Name :
Recommended Area (सिफारिस क्षेत्र) : मध्य र उच्च पहाड
Recommended Domain :

Agronomical Characteristics


Maturity Days (पाक्ने दिन) : १६१
Maturity Duration :
गुण तथा विशेषताहरू :
  • पातको तल्लो भाग चिल्लो हुने
  • बीउको दानाको रंग: गेरु
  • दानाको आकार: लाम्चो
  • बालाको किसिम: फेद र टुप्पामा साँघुरो तथा बिचमा फुकेको
  • पाकेको समयमा बालाको रंग: सेतो
  • प्रतिरोधी विशेषताहरू: कालोपोके रोग अवरोधी, कम मलखाद प्रयोग हुँदा पनि उत्पादन दिने
  • प्रोटिनको मात्रा: ९.८
  • सुख्खा ग्लुटिनको प्रतिशत: ७.९२ %

उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
फूल फुल्न लाग्ने समय (दिन) :
बाली पाक्ने समय (दिन) : 161

Other Characteristics


न्युनतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
अधिकतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
Yield Index :
बोटको औसत उचाई (से.मि.) : 93
रोपण समय :
विविधताको प्रकार :
सिफारिस बर्ष : २०५१ (१९९४)
हजार दानाको तौल (ग्राम) : 46