Back to गहुँ

जातको नाम: बाणगंगा

General Information


Scientific Name :
Recommended Area (सिफारिस क्षेत्र) : तराई, टार, हाचो उपत्यका ७०० मिटरसम्मको उचाईमा सिंचित र अर्ध सिंचित क्षेत्रको लागी
Recommended Domain :

Agronomical Characteristics


Maturity Days (पाक्ने दिन) : ११०
Maturity Duration :
गुण तथा विशेषताहरू :
  • बीउको दानाको रंग: गेरु
  • झण्डे पातको बाह्य कर्ण (औरिकल) मा बैजनी रंगको उपस्थिति: नभएको
  • झण्डेपातको दापको चमकपन (ग्लाउकोसिटि): गाढा
  • बालाको चमकपन: मध्यम
  • दानाको आकार: अण्डाकार
  • बालाको किसिम: टुप्पातिर साघुरिंदै गएको
  • पाकेको समयमा बालाको रंग: सेतो
  • प्रतिरोधी विशेषताहरू: यो जातलाई सिँचित क्षेत्र,आँशिक सिँचित क्षेत्र र आकशे पानीको भरमा पनि खेती गर्न सकिन्छ
  • बाला टुप्पातिर साघुरिंदै गएको
  • अण्डाकार दाना साथै गेरु रंगको
  • झण्डेपातको दापको चमकपन (ग्लाउकोसिटि): गाढा
  • Glume को परिपक्कता: अनुपस्तिथि
  • Glume shoulder को तल्लो भागको बालाको चौडाई मध्य भागको तेस्रोमा: चौडा

उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
फूल फुल्न लाग्ने समय (दिन) :
बाली पाक्ने समय (दिन) : 124

Other Characteristics


न्युनतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
अधिकतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
Yield Index :
बोटको औसत उचाई (से.मि.) : 89
रोपण समय :
विविधताको प्रकार :
सिफारिस बर्ष : २०७३ (२०१६)
हजार दानाको तौल (ग्राम) : 54