Back to गहुँ

जातको नाम: पासाङ्ग ल्हामु

General Information


Scientific Name :
Recommended Area (सिफारिस क्षेत्र) : मध्यपहाड जस्तै काठमाडौं र जुम्ला सरहको समान हावापानी भएको उच्च पहाड
Recommended Domain :

Agronomical Characteristics


Maturity Days (पाक्ने दिन) : १७८
Maturity Duration :
गुण तथा विशेषताहरू :
  • बीउको दानाको रंग: गेरु
  • झण्डे पातको बाह्य कर्ण (औरिकल) मा बैजनी रंगको उपस्थिति : हुँदैन, सेतो हुन्छ
  • दानाको आकार: अण्डाकार
  • बालाको किसिम: फेद र टुप्पामा सा“घुरो तथा बिचमा फुकेको
  • पाकेको समयमा बालाको रंग: सेतो, प्रशस्त मात्रामा काला धब्बा सहित
  • प्रतिरोधी विशेषताहरू: पहेंलो र पाते सिन्दुरे रोग अवरोधी
  • गाँजको संख्या: ३१२
  • बाला निस्कने दिन: १२६ दिन
  • प्रोटिनको मात्रा: ९.३
  • सुख्खा ग्लुटिनको प्रतिशत: ८.१८ %
  • काला धब्बा सहितको ठाडो पात

उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
फूल फुल्न लाग्ने समय (दिन) :
बाली पाक्ने समय (दिन) : 178

Other Characteristics


न्युनतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
अधिकतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
Yield Index :
बोटको औसत उचाई (से.मि.) : 94
रोपण समय :
विविधताको प्रकार :
सिफारिस बर्ष : २०५४ (१९९७)
हजार दानाको तौल (ग्राम) : 34