Back to गहुँ

जातको नाम: बी.एल. १४७३

General Information


Scientific Name :
Recommended Area (सिफारिस क्षेत्र) : तराई, टार र १००० मिटरभन्दा कम उचाइ भएका उपत्यकाको सिञ्चित र मध्यम तथा उच्च उर्वराभूमि
Recommended Domain :

Agronomical Characteristics


Maturity Days (पाक्ने दिन) : ११५
Maturity Duration :
गुण तथा विशेषताहरू :
  • बीउको दानाको रंग: सेतो
  • झण्डे पातको बाह्य कर्ण (औरिकल) मा बैजनी रंगको उपस्थिति: मध्यम
  • झण्डेपातको दापको चमकपन (ग्लाउकोसिटि): मध्यम
  • बालाको चमकपन: न्यून
  • दानाको आकार: लाम्चो
  • बालाको किसिम: फेद र टुप्पामा साँघुरो तथा बिचमा फुकेको
  • पाकेको समयमा बालाको रंग: सेतो
  • प्रतिरोधी विशेषताहरू : बाँझोपन नहुने, खैरो तथा पहेंलो सिंदूरे र गहुँको पात डढुवा रोग अवरोधी,र उच्च तापक्रम सहन सक्ने भएकोले ढिलो लगाउँदा पनि राम्रो उत्पादन दिने
  • गाँजको संख्या: २६०
  • बाला निस्कने दिन: ७४ दिन
  • प्रोटिनको मात्रा: १२.२
  • झण्डेपातमा रातो रङको बाह्य कर्ण हुने

उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
फूल फुल्न लाग्ने समय (दिन) :
बाली पाक्ने समय (दिन) : 115

Other Characteristics


न्युनतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
अधिकतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
Yield Index :
बोटको औसत उचाई (से.मि.) : 100
रोपण समय :
विविधताको प्रकार :
सिफारिस बर्ष : २०५६ (१९९९)
हजार दानाको तौल (ग्राम) : 48