Back to गहुँ

जातको नाम: च्याखुरा

General Information


Scientific Name :
Recommended Area (सिफारिस क्षेत्र) : समुद्र सतहको ६०० देखि १६०० मि. उचाईसम्मको मध्य पहाडको असिञ्चित क्षेत्र
Recommended Domain :

Agronomical Characteristics


Maturity Days (पाक्ने दिन) : १५८
Maturity Duration :
गुण तथा विशेषताहरू :
  • बीउको दानाको रंग: गेरु
  • झण्डे पातको बाह्य कर्ण (औरिकल) मा बैजनी रंगको उपस्थिति: हुदैन तर बाह्य कर्ण (औरिकल) सेतो रंगको
  • दानाको आकार: अण्डाकार, अलि लाम्चो
  • प्रतिरोधी विशेषताहरू: च्याखुरा जातको गहुँ पहेलो, खैरो, कालो सिन्दुरे ( यु जी ९९) रोग अवरोधि, आकाशे पानीको भरमा खेती गर्न सकिने, नढल्ने गहुँको जात
  • प्रोटिनको मात्रा: प्रोटिन % ( पुरै दानामा) : ११.६, पिठो : १०.३
  • पहेलो, खैरो, कालो सिन्दुरे ( यु जी ९९) रोग अवरोधि, आकाशे पानीको भरमा खेती गर्न सकिने, नढल्ने गहुँको जात, ठुलो दाना भएको, रोटी, चपाती पनि राम्रो भएको गहुँको जात

उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
फूल फुल्न लाग्ने समय (दिन) :
बाली पाक्ने समय (दिन) : 158

Other Characteristics


न्युनतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
अधिकतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
Yield Index :
बोटको औसत उचाई (से.मि.) : 94
रोपण समय :
विविधताको प्रकार :
सिफारिस बर्ष : २०७५ (२०१८)
हजार दानाको तौल (ग्राम) : 51.5