Back to गहुँ

जातको नाम: विजय

General Information


Scientific Name :
Recommended Area (सिफारिस क्षेत्र) : तराई, टार र ५०० मी. सम्मको उपत्यका
Recommended Domain :

Agronomical Characteristics


Maturity Days (पाक्ने दिन) : १११-१२३
Maturity Duration :
गुण तथा विशेषताहरू :
  • बीउको दानाको रंग: सेतो
  • झण्डे पातको बाह्य कर्ण (औरिकल) मा बैजनी रंगको उपस्थिति: हुदैन, सेतो हुन्छ
  • झण्डेपातको दापको चमकपन (ग्लाउकोसिटि): न्यून
  • बालाको चमकपन: न्यून
  • दानाको आकार: अण्डाकार
  • बालाको किसिम: फेद र टुप्पामा साघुरो तथा बिचमा फुकेको
  • पाकेको समयमा बालाको रंग: सुनौलो पराले
  • प्रतिरोधी विशेषताहरू : माटोमा बोरोनको कमी भए पनि सहन सक्ने, उच्च तापक्रम सहन सक्ने र तीव्र गतिमा दाना भरिने क्षमता भएको, ढिलो गरी छर्दा पनि राम्रो उत्पादन दिने, गनढढ अवरोधी भनि चिनिएको पहिलो जात
  • गाँजको संख्या : २७२
  • बाला निस्कने दिन: ७७ दिन
  • प्रोटिनको मात्रा: १२.७
  • यसको बालाको आकार fusifrom भएको र lower glume beak length अति छोटो भएको हुनाले अन्य जातबाट छुट्टाउन सजिलो हुने
  • Lower glume shoulder width.अन्य जातको तुलनामा चौडा भएका

उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
फूल फुल्न लाग्ने समय (दिन) :
बाली पाक्ने समय (दिन) : 123

Other Characteristics


न्युनतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
अधिकतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
Yield Index :
बोटको औसत उचाई (से.मि.) : 98
रोपण समय :
विविधताको प्रकार :
सिफारिस बर्ष : २०६७ (२०११)
हजार दानाको तौल (ग्राम) : 50.5