Back to गहुँ

जातको नाम: वि.एल. ४३४१

General Information


Scientific Name :
Recommended Area (सिफारिस क्षेत्र) : तराई र भित्री मधेश लगायत समुन्द्री सतह बाट ८०० मिटर उचाई सम्म .
Recommended Domain :

Agronomical Characteristics


Maturity Days (पाक्ने दिन) :
Maturity Duration :
गुण तथा विशेषताहरू :
  • बीउको दानाको रंग: अम्बर सेतो
  • दानाको आकार: अण्डा आकार
  • बालाको किसिम: समानान्तर
  • प्रतिरोधी विशेषताहरू: यो जात खैरो तथा पंहेलो सिन्धुरे रोग अवारोधि र पात डढुवा रोग सहनशिल रहेको छ।
  • बाला निस्कने दिन: ८०-८२ दिन
  • प्रोटिनको मात्रा: ९.३-१०.४ (दानामा), ९.२-१०.० (पिठोमा)
  • बालाको आकार समानान्तर भएको
  • Auricle मा anthocyanin pigmentation देखिने
  • Lower glume shoulder Width of Spikelet Broad रहेको
  • खैरो तथा पहेंलो सिन्दुरे रोगको अवरोधी रहेको र पात डढुवा रोग सहनशिल रहेको पाईयो

उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
फूल फुल्न लाग्ने समय (दिन) :
बाली पाक्ने समय (दिन) : 118-122

Other Characteristics


न्युनतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
अधिकतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
Yield Index :
बोटको औसत उचाई (से.मि.) : 95-100
रोपण समय :
विविधताको प्रकार :
सिफारिस बर्ष : २०७५ (२०१८)
हजार दानाको तौल (ग्राम) : 40-42