Back to गहुँ

जातको नाम: तिला

General Information


Scientific Name :
Recommended Area (सिफारिस क्षेत्र) : 1700- 2290 मिटर सम्मको उच्च पहाडी क्षेत्र
Recommended Domain :

Agronomical Characteristics


Maturity Days (पाक्ने दिन) :
Maturity Duration :
गुण तथा विशेषताहरू :
  • प्रतिरोधी विशेषताहरू: पहेलो सिन्दुरे रोग र पातमा लाग्ने सिन्दुरे रोग संग प्रतिरोधात्मक क्षमता मध्यम
  • गाँजको संख्या: २१६ गांज/ वर्ग. मि
  • प्रोटिनको मात्रा: Whole flour मा - १५.७ %
  • सुख्खा ग्लुटिनको प्रतिशत: १२ %
  • दाना पोटिलो तथा रोटी र ब्रेड बनाउन उपयुक्त जात, जाडोयाममा (अशोज-कार्तिक) महिनामा खेती गरिने र आकाशे पानिको भरमा समेत खेती गर्न सकिने

उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
फूल फुल्न लाग्ने समय (दिन) :
बाली पाक्ने समय (दिन) : 191

Other Characteristics


न्युनतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
अधिकतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
Yield Index :
बोटको औसत उचाई (से.मि.) : 84
रोपण समय :
विविधताको प्रकार :
सिफारिस बर्ष : 2078
हजार दानाको तौल (ग्राम) : 48