Back to गहुँ

जातको नाम: वोर्लोग २०२० (एन एल १३०७)

General Information


Scientific Name :
Recommended Area (सिफारिस क्षेत्र) : तराइ र भित्री मधेस लगाएत समुन्द्री सतहदेखि ८०० मिटर उचाइसम्म
Recommended Domain :

Agronomical Characteristics


Maturity Days (पाक्ने दिन) :
Maturity Duration :
गुण तथा विशेषताहरू :
  • बीउको दानाको रंग: अम्बर सेतो
  • झण्डेपातको दापको चमकपन (ग्लाउकोसिटि): धेरै बलियो
  • बालाको चमकपन: बलियो
  • दानाको आकार: लाम्चो
  • प्रतिरोधी विशेषताहरू: गहुँको ब्लास्ट, खैरो तथा पहेंलो सिन्दुरे रोगको अवरोधी रहेको र पात डढुवा रोग सहनशिल रहेको, यो जातमा stem and leaf waxiness धेरै भएकाले सुक्खा र तातो सहनसक्ने क्षमता बढी छ
  • प्रोटिनको मात्रा: Whole grain मा : ७.८४, flourमा : १०.६२%
  • नढल्ने
  • सुक्खा र तातो सहन सक्ने क्षमता भएको
  • असिँचित क्षेत्रको लागि समेत उपयुक्त

उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
फूल फुल्न लाग्ने समय (दिन) :
बाली पाक्ने समय (दिन) : 120

Other Characteristics


न्युनतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
अधिकतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
Yield Index :
बोटको औसत उचाई (से.मि.) : 84-87
रोपण समय :
विविधताको प्रकार :
सिफारिस बर्ष :
हजार दानाको तौल (ग्राम) : 41-53