Back to गहुँ

जातको नाम: खुमलशक्ती

General Information


Scientific Name :
Recommended Area (सिफारिस क्षेत्र) : 1000- 1700 मिटर सम्मको मध्य पहाडी क्षेत्र
Recommended Domain :

Agronomical Characteristics


Maturity Days (पाक्ने दिन) :
Maturity Duration :
गुण तथा विशेषताहरू :
  • झण्डेपातको दापको चमकपन (ग्लाउकोसिटि): बलियो
  • बालाको चमकपन: बलियो
  • प्रतिरोधी विशेषताहरू: पहेलो सिन्दुरे रोग र पातमा लाग्ने सिन्दुरे रोग संग प्रतिरोधात्मक क्षेमता मध्यम
  • गाँजको संख्या: २७५ गांज/ वर्ग.मि
  • प्रोटिनको मात्रा: १२
  • अर्ध ठाडो, हरिया पातहरु
  • झण्डेपात - तेर्सो, झण्डेपातको दापको चमकपन (ग्लाउकोसिटि) र मैन - बलियो
  • बालाको चमकपन - बलियो
  • कडा दाना, पाउरोटी तथा रोटी बनाउन उपयुक्त जात
  • Zinc and Iron मात्र बढी भएको
  • असिँचित क्षेत्रको लागि समेत उपयुक्त

उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
फूल फुल्न लाग्ने समय (दिन) :
बाली पाक्ने समय (दिन) : 165

Other Characteristics


न्युनतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
अधिकतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
Yield Index :
बोटको औसत उचाई (से.मि.) : 92
रोपण समय :
विविधताको प्रकार :
सिफारिस बर्ष : 2078
हजार दानाको तौल (ग्राम) : 55