Back to गहुँ

जातको नाम: कौटिला

General Information


Scientific Name :
Recommended Area (सिफारिस क्षेत्र) : 1000- 2290 मिटर सम्मको मध्य र उच्च पहाड
Recommended Domain :

Agronomical Characteristics


Maturity Days (पाक्ने दिन) :
Maturity Duration :
गुण तथा विशेषताहरू :
  • प्रतिरोधी विशेषताहरू: पहेलो सिन्दुरे तथा पातमा लाग्ने सिन्दुरे रोग संग प्रतिरोधी
  • गाँजको संख्या: २६८ गांज/ वर्ग मि
  • प्रोटिनको मात्रा: Whole flour मा - १० %
  • सुख्खा ग्लुटिनको प्रतिशत: ८ %
  • दाना पोटीलो तथा रोटी बनाउन उपयुक्त, जाडोयाममा ( कार्तिक- मङ्सिर ) महिनामा सिचाई भएको ठाउमा खेती गर्न सकिने

उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
फूल फुल्न लाग्ने समय (दिन) :
बाली पाक्ने समय (दिन) : 152

Other Characteristics


न्युनतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
अधिकतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
Yield Index :
बोटको औसत उचाई (से.मि.) : 78
रोपण समय :
विविधताको प्रकार :
सिफारिस बर्ष : 2078
हजार दानाको तौल (ग्राम) : 50