Back to गहुँ

जातको नाम: जिंक गहुँ १

General Information


Scientific Name :
Recommended Area (सिफारिस क्षेत्र) : तराइ र भित्री मधेस लगाएतका समुन्द्री सतहदेखि ८०० मिटर उचाइसम्मका क्षेत्रहरु
Recommended Domain :

Agronomical Characteristics


Maturity Days (पाक्ने दिन) :
Maturity Duration :
गुण तथा विशेषताहरू :
  • बीउको दानाको रंग: अम्बर सेतो
  • दानाको आकार: हल्का लाम्चो
  • प्रतिरोधी विशेषताहरू: यो जात खैरो तथा पहेंलो सिन्दुरे रोगको अबरोधी रहेको र पात डढुवा रोग सहनशिल रहेको
  • प्रोटिनको मात्रा: Whole grain मा ९.३ - १०.४%, flour : ९.२ - १० %
  • कृषक माझ लोकप्रिय रहेको
  • जिंक र आईरनको मात्रा बढी रहेको
  • यो जात खैरो तथा पहेंलो सिन्दुरे रोगको अबरोधी रहेको र पात डढुवा रोग सहनशिल रहेको
  • यसलाई असिँचित क्षेत्रमा लगाउदा समेत ठिकै किसिमको उत्पादन लिन सकिने

उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
फूल फुल्न लाग्ने समय (दिन) :
बाली पाक्ने समय (दिन) : 120-122

Other Characteristics


न्युनतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
अधिकतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
Yield Index :
बोटको औसत उचाई (से.मि.) : 95-100
रोपण समय :
विविधताको प्रकार :
सिफारिस बर्ष : 2078
हजार दानाको तौल (ग्राम) : 40.9-55