Back to गहुँ

जातको नाम: सुर्मा

General Information


Scientific Name :
Recommended Area (सिफारिस क्षेत्र) : 1000- 2290 मिटर सम्मको मध्य र उच्च पहाडी क्षेत्र
Recommended Domain :

Agronomical Characteristics


Maturity Days (पाक्ने दिन) :
Maturity Duration :
गुण तथा विशेषताहरू :
  • प्रतिरोधी विशेषताहरू: बिरुवा चरण मा पहेँलो सिन्दुरे रोग संग प्रतिरोधी तर बयस्क भएपछि मध्यम संवेदनशील
  • गाँजको संख्या: २६८ गांज / वर्ग मि
  • प्रोटिनको मात्रा: Whole flour मा ११ %, Refined flour मा १५%
  • सुख्खा ग्लुटिनको प्रतिशत: ९ % %
  • दाना पोटिलो तथा रोटी बनाउन उपयुक्त जात, मध्य पहाड र उच्च पहाड ( १००० - २२९० मि ) सम्म सिचाई उपलब्ध भएमा खेती गर्न सकिने

उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
फूल फुल्न लाग्ने समय (दिन) :
बाली पाक्ने समय (दिन) : 160

Other Characteristics


न्युनतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
अधिकतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
Yield Index :
बोटको औसत उचाई (से.मि.) : 79
रोपण समय :
विविधताको प्रकार :
सिफारिस बर्ष : 2078
हजार दानाको तौल (ग्राम) : 45